NIOD Copper Amino Isolate Serum 2:1 (CAIS2) in The Ordinary “Buffet” + Copper Peptides 1% nudita enega najnaprednejših pristopov k negi kože, njeni obnovi ter zaščiti pred staranjem. Ko pobližje spoznamo njuno glavo učinkovino, bakrov tripeptid GHK-Cu, postane jasno, zakaj je serum NIOD CAIS prejel že številne nagrade - med drugim je bil izbran za najboljši serum revij Tatler in Cosmopolitan. Kje se torej skriva razlog za vzihčeno navdušenje nad majhno stekleničko modre tekočine?  

Kaj je Tripeptid bakra GHK-Cu?

Tripeptid bakra se naravno nahaja v človeškem telesu, tvorijo pa ga baker in tri aminokisline, zato nastane tripeptid.

Kakšna je njegova vloga v telesu?

Tripeptid bakra GHK-Cu se naravno nahaja v človeški plazmi, slini in celo urinu. Ko smo stari 20 let, je raven GHK-Cu v plazmi okoli 200 ng/mL, ta koncentracija pa do 60. leta pade na 80 ng/mL, s tem pa padejo tudi regenerativne sposobnosti našega organizma. Že v 70. letih prejšnjega stoletja so znanstveniki ugotovili, da GHK-Cu pospešuje celjenje ran ter obnovo kože in deluje protivnetno, kasneje pa so raziskave dokazale tudi njegovo učinkovitost pri spodbujanju nastanka kolagena.

NIOD CAIS

Kožo pomlajuje in obnavlja občutno bolje kot vitamin C in retinoična kislina

Več raziskav je dokazalo, da GHK-Cu nastajanje kolagena spodbudi občutno boljše od vitamina C ali retinoične kisline. Povečano nastajanje kolagena se je pojavilo pri kar 70% žensk, medtem ko je vitamin C rezultate dosegel pri 50% žensk, retinoična kislina pa le pri 40%. Zmanjšanje opaznosti znakov staranja na koži je bilo v raziskavah opazno že po 12 tednih uporabe.

Vse raziskave so pokazale, da ima tripeptid bakra več izjemnih učinkov na našo kožo:

  • Napne »uvelo« kožo in izboljša njeno elastičnost
  • Koža je čvrstejša in bolj kompaktna
  • Odpravlja gube, tudi globoke
  • Odpravlja nepravilnosti na koži, kot so mozolji in rdečica
  • Odpravlja fotopoškodbe in hiperpigmentacijo
  • Močno poveča nastajanje keratinocitov
  • Pospešuje celjenje poškodb in preprečuje nastanek brazgotin
  • Koži povrne zdrav sijaj

 

NIOD CAIS2 si je svoj kultni status prislužil s svojo izjemno visoko, kar 1% koncentracijo bakrovega tripeptida in 1% tripeptida-1, zaradi česar so prvi rezultati vidni že po petih dneh uporabe. V svetu kozmetike se namreč za visoko obravnava že 0,1% koncentracija GHK-Cu v izdelku, kar je kar 10x manj. Če želite uporabiti le en izdelek iz linije NIOD, naj bo to CAIS2, ki bo postal vaša dolgoročna naložba v zdravo, sijočo kožo!