Deciem je kanadsko podjetje, ki ga je leta 2013 ustanovil podjetnik Brandon Truaxe. Ime naj bi izhajalo iz besede decima, ki v latinščini pomeni deset – Brandon je namreč svoje podjetniške podvige imenoval Deciem, saj so mu ljudje pogosto govorili, naj se vendar ne loteva vedno deset stvari hkrati. Seveda je on še z večjim veseljem počel prav to.

Začelo se je sicer morda res z le dvema znamkama, Hand Chemistry in Fountain, danes pa njihovo število raste tako hitro, da bi lahko bila točna številka, če bi jo zapisali, že jutri spet zastarela. Izdelki Hand Chemistry so kaj hitro postali eni najbolj prodajanih izdelkov v verigi drogerij Boots v Veliki Britaniji, do konca leta 2016, le tri leta kasneje, pa je Deciem pod svojim okriljem že ustanovil 10 znamk z več kot 100 izdelki ter dostavil 2,5 milijona enot izdelkov 12 tisoč trgovinam po svetu.

Deciem

Truaxe kljub napredku s svetlobno hitrostjo še vedno ohranja nadzor nad vsemi vidiki poslovanja podjetja. Podjetje vse faze izdelave kozmetičnih proizvodov, od laboratorijskih raziskav do proizvodnje in marketinga, opravlja samo. Celo programsko opremo, s katero osebje nadzira laboratorij in proizvodnjo, so razvili interno.

Največji uspeh podjetja je vsekakor kultna linija The Ordinary, ki zajema izdelke s priznanimi kozmetičnimi sestavinami po skorajda nemogoče ugodnih cenah. Ko se je znamka otresla sumničavega »predobra, da bi bila resnična« slovesa, je eksplodirala v verjetno najbolj priljubljeno znamko lepotnih urednikov, družbenih medijev in blogerjev. Na čakalno listo za The Ordinary tekoče podlage se je prijavilo kar 250 tisoč posameznikov – lahko si mislite, da je njihov nakup še danes, več mesecev po njihovem prihodu na tržišče, cel podvig.

The Ordinary

Kako je The Ordinary pretresel lepotni svet?

Filozofija za linijo The Ordinary je preprosta in učinkovita – kupcem ponuditi učinkovite, preverjene sestavine po pravičnih, nenapihnjenih cenah. Če konkurenca svoje najboljše serume z vitaminom C prodaja tudi za 200 evrov, se The Ordinary odzove s svojim za 18. Ko konkurenca ponuja intenzivne serume z niacinamidom v koncentraciji 5%, The Ordinary izdela svojega z 10% koncentracijo za le delček cene. Ko vsi tržijo hialuronsko kislino s preveliko molekularno maso (ki posledično kožo izsuši, namesto, da bi jo vlažila), The Ordinary v stekleničko napolni hialuronske kisline s kar tremi različnimi molekularnimi masami… Recept za uspeh je tako zagotovljen. Vsak izdelek ponuja preglednost sestavin, učinkovin, pH, pKa in drugih pogosto nedostopnih informacij, zato kupci vedno vedo, kakšen izdelek so kupili.

Hylamide

Za zahtevnejše še NIOD in Hylamide

Že kupci linije The Ordinary niso običajni kupci – so izobraženi, zahtevni in poosebljajo sodobnega, milenijskega potrošnika s skorajda neomejenim dostopom do informacij. Liniji Hylamide in NIOD naredita še korak dlje in NIOD tako dobi zelo primeren slogan – »Nega kože za hiperizobražene«. Ponujene cene so morda nekoliko višje, a so tudi uporabljene tehnologije za nego kože najnovejše, najnaprednejše in nudijo izjemne rezultate že v kratkem času.

Izdelki Hylamide združujejo več tehnologij v enem izdelku (večina izdelkov The Ordinary se osredotoča zgolj na eno tehnologijo, zato moramo svoj ritual nege kože sestaviti sami), jim dodajajo naprednejše tehnologije in jih dopolnijo še s kakšno »pikico na i«. Namenjeni so predvsem boju proti staranju.

NIOD

Linija NIOD (Non-Invasive Options in Dermal Science) je namenjena najzahtevnejšim uporabnikom, ki pri negi kože neradi sklepajo kompromise in vedo, kaj iščejo. Uporabljene tehnologije so pogosto povsem nove na tržišču in so uporabljene v koncentracijah brez primere – NIOD CAIS vsebuje 1% bakrovega tripeptida-1, medtem ko »koncentrirani« serumi konkurenčnih znamk redko presegajo koncentracijo 0,01%!

Kjer The Ordinary uporabi že uveljavljene tehnologije, jih NIOD popelje na novo raven in jim doda najnovejše in tehnološko najnaprednejše sestavine. Kjer The Ordinary uporabi tri oblike hialuronske kisline, jih Hylamide uporabi pet, NIOD pa 15.

Najbolj prodajani izdelki

The Ordinary

Hyaluronic Acid 2% + B5: združuje hialuronske kisline z majhno, srednjo in veliko molekularno maso, da prodre v različne plasti kože in jo enakomerno vlaži.
Advanced Retinoid 2%: retinoid nove generacije brez draženja.

Hylamide

SubQ Anti-Age: multifunkcijski serum s petimi oblikami hialuronskih spojin, peptidi in naprednimi biotehnološkimi sestavinami za napeto kožo.
Low-Molecular HA Booster: izjemen hilauronski vlažilni serum po neverjetno dostopni ceni nudi razmerje med ceno in kakovostjo brez konkurence. 

NIOD

Copper Amino Isolate Serum (CAIS): s kar 1% bakrovega tripeptida-1 že v petih dneh izboljša videz razširjenih por, teksture kože in neenakomernega tena. Če boste v življenju kupili le 1 proizvod iz linije NIOD, mora to biti CAIS!
Multi-Molecular Hyaluronic Complex: Rolls-Royce hialuronskih serumov.