Prosti radikali so izjemno reaktivne in agresivne molekule, ki poškodujejo našo kožo ter so eden glavnih vzrokov za močno pospešeno staranje in poškodbe kože. Da bi našo kožo zaščitili pred prezgodnjim staranjem, moramo zato v svojo nego kože (in seveda tudi v prehrano) vključiti antioksidante, ki nevtralizirajo delovanje prostih radikalov ter nas zaščitijo pred UV žarki in nesnago v našem okolju.

Eden najbolj neverjetnih antioksidantov, ki jih človeštvo trenutno pozna, je EUK-134, prečiščena molekula, ki posnema delovanje dveh koži naravnih encimov – superoksida dismutase (SOD) in katalaze. EUK-134 je inovativen multifunkcijski antioksidant, ki lovi proste radikale, kot so superoksidni anioni in druge molekule, ki povzročajo oksidacijo, ter uničuje vodikov peroksid ter spreminja reaktivne kisikove spojine v vodo in vodik.

EUK-134 tako ščiti kožo pred toksini, odpravlja rdečico ter kožo ščiti pred poškodbami DNK zaradi izpostavljenosti UV svetlobi, ki povzroča pospešeno foto staranje.

The Ordinary EUK-134

Medtem ko večina antioksidantov po tem, ko opravi svoje delo in nevtralizira oksidacijske molekule, propade, se EUK-134 spremeni v super junaka in se regenerira! Tako kožo resnično ščiti 24 ur na dan in z redno uporabo odpravi rdečico ter izboljša našo odpornost na UV žarke.

The Ordinary EUK-134 vsebuje izjemno visoko koncentracijo tega močnega antioksidanta – verjetno najvišjo dostopno med kozmetičnimi izdelki. Uporabljamo ga lahko kot samostojen korak v negi kože po uporabi vodnih serumov, ali pa ga pred vsako uporabo vmešamo v svojo kremo in ji tako vdahnemo nepremagljive antioksidantne lastnosti!