Se tudi vam pozimi zdi, da je vaša koža preprosto zadremala v zimski spanec in je videti utrujena, brez življenja ter povsem izsušena? Prilagodite svojo nego in že v nekaj dneh boste svoj obraz prebudili, kot bi se pravkar vrnili z dopusta!

Neizsušujoče čistilo

Zimske razmere so neizprosne do naše kože. Mrzlo vreme in suh zrak v ogrevanih prostorih kožo močno izsušita, zato je pomembno, da je naša nega čim nežnejša in ne povzroča dodatnega nepotrebnega izsuševanja. Hylamide High-Efficiency Face Cleanser deluje vlažilno kot oljno čistilo, a se spere kot čistilo na vodni osnovi, pri tem pa tudi najtrdovratnejša ličila odstrani že v enem samem potegu.

Odstranite odmrle kožne celice

Naša koža se neprenehoma obnavlja, še posebej pozimi pa se lahko zaradi bolj suhe povrhnjice začnejo odmrle kožne celice nabirati na površini kože, zaradi česar ta postane hrapava, luskava in izgubi svoj sijaj. Da bi jo ponovno oživeli in bi koža ponovno zadihala ter neovirano vpijala negovalne izdelke, s pomočjo kislinske nege redno odstranjujte odmrle kožne celice in nečistoče. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution je kislinska maska, ki s kombinacijo različnih AHA in BHA kislin učinkovito očisti tako površino kože kot njene pore ter razkrije osveženo in sijočo polt.

The Ordinary zimska nega kože

Globinsko navlažite

Koža je končno pripravljena, da brez ovir sprejme dodatno vlaženje. Da bi to bilo globinsko, nanjo nanesemo hialuronsko kislino, ki nase veže kar 1000-krat toliko vode, kot je njena lastna teža. Na ta način preprečimo izgubo vlage, koža pa je napeta in elastična. Več o razlikah med hialuronskimi kislinami preberite tukaj. Namig: nanašajte jo v vlažni kopalnici ali pa po nanosu na kožo popršite mineralno vodo.

Olja

Površinsko vlaženje in mehčanje kože zagotovite z večernim nanosom negovalnih olj. Za zrelo kožo ali problematično kožo z aknami in mozolji svetujemo uporabo šipkovega olja, za zelo suho kožo arganovo olje, za vsesplošno vlaženje ostalih tipov kože pa skvalan, ki je najbolj podoben našemu naravnemu sebumu.

Vitamin C

Pozimi se običajno še posebej zavedamo pomembnosti uživanja zadostnih količin vitamina C za naše zdravje, zato nikar ne pozabite, da je ravno tako pomemben za zdravje naše kože. Z njegovo uporabo boste koži povrnili življenje, ji povrnili sijaj, spodbudili nastanek kolagena, izboljšali teksturo in kožo zaščitili pred oksidacijo in stresom. Nič čudnega, da je vitamin C ključna sestavina v večini serumov, namenjenih poživitvi kože brez življenja! The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F se ponaša z izjemno visoko koncentracijo vitamina C v zelo stabilni, oljetopni obliki, ki zagotavlja, da se absorbira tudi v globlje plasti kože. Če bi vitamin C želeli uporabljati zjutraj pod ličili, lahko izberete nemastno alternativo, The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12%, s prav tako stabilno, a vodotopno obliko vitamina C. Še več o tem pomembnem vitaminu in njegovi uporabi v kozmetiki lahko preberete tukaj.

The Ordinary zimska nega kože

Alfa lipoična kislina

Alfa lipoična kislina je odgovorna za pretvorbo ogljikovih hidratov v energijo – več energije, kot je proizvede, mlajša je videti naša koža, gubice so manj opazne, pore pa ožje. Je en najmočnejših antioksidantov, ki še krepi delovanje vitaminov C in E, pomaga pri zadrževanju vlage ter kožo napne in jo pomladi. Kot takšna je alfa lipoična kislina popolna za uporabo na koži, ki se je loteva zimsko spanje in potrebuje veliko dozo energije. The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5% vsebuje kar 5% lipoične kisline, zato jo lahko po kapljicah dodajamo v obstoječo nego in kljub temu ohranimo izjemno možno koncentriranost.

Zimski paketek za preživetje

Primer našega zimskega paketka izdelkov:

Hylamide High-Efficiency Face Cleanser - 26,50 EUR

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - 8,20 EUR

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 - 7,70 EUR

The Ordinary 100% ekološko hladno stiskano arganovo olje - 7,50 EUR

The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F - 18,90 EUR

The Ordinary Alpha Lipoic Acid 5% - 7,90 EUR

----------------------------------------

Cena paketka: 76,70 EUR (izdelke v košarico dodajte posamezno)