Pot do sijoče, sveže in zdrave kože je veliko lažja, kot si morda mislite. Že v nekaj dneh je vaš obraz lahko opazno prenovljen in osvežen!

1. korak: globinsko očistite kožo

Zamašene pore in nečistoče kožo utrujajo in ji dajejo nezdravo teksturo, zato je pomembno, da z obraza vsak dan temeljito odstranimo ličila ter si redno vzamemo čas za globinsko čiščenje kože. Lahko se odločite za obisk kozmetičnega salona ali pa kožo negujete same. Priporočamo uporabo NIOD Sanskrt Saponins, ki že po prvi uporabi skoraj neverjetno temeljito odstrani ogrce in nečistoče iz por, česar večina vsakodnevnih čistil, ki sicer temeljito odstranijo ličila, ne zmore.

2. korak: odstranite odmrle kožne celice

Naša koža se neprestano obnavlja, stare kožne celice pa nadomestijo nove. Prepogosto odmrle kožne celice ostanejo prilepljene na našo novo kožo, ki jo tako povsem skrijejo, naša polt pa je utrujena, suha, pusta, tekstura postane groba, pore se mašijo, o sijaju pa ni niti sledu. Z uporabo AHA in BHA kislin raztopimo 'lepilo', s katerim so odmrle kožne celice prilepljene na naš obraz, da jih odstranimo ter razkrijemo sijočo, mladostno in gladko kožo, ki se je skrivala pod njimi.

Kako izbrati pravi kislinski piling?

AHA + BHA piling maska

Izjemno koncentrirana maska The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution s širokim spektrom kislin v le 10 minutah opazno osveži vaš obraz, uporabimo pa jo lahko do dvakrat tedensko. Zaradi visoke vsebnosti različnih AHA (v koncentraciji kar 30%) in BHA kislin (2% koncentracija) temeljito odstrani odmrle kožne celice s površine kože in nečistoče iz por, zato je koža takoj po uporabi gladka in osvežena. Ličila se nanašajo mnogo bolje in se ne nabirajo na suhih predelih ali mešajo z nečistočami v zelo neprivlačne kepice, namesto, da bi se gladko zlila z našo kožo. Če je vaša koža občutljiva ali zelo suha in se lušči, vam uporabo maske odsvetujemo, prav tako je nikoli ne nanašajte na poškodovano kožo.

The Ordinary Glycolic Acid

Glikolna kislina

Srednje visoka 7% koncentracija v The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution poskrbi za učinkovito vsakodnevno odstranjevanje odmrle kože. Uporaba je preprosta, saj jo vsak večer nanesemo z vatno blazinico kot tonik.

Mlečna kislina

Mlečna kislina The Ordinary Lactic Acid 5% + HA 2% deluje počasneje kot glikolna kislina, sicer pa sta si po učinku zelo podobni. Je dobra izbira za uvajanje v kislinske pilinge ali za občutljivo in suho kožo. Podobno kot glikolno kislino jo uporabljamo vsakodnevno.

Salicilna kislina

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution odstranjuje tako odmrlo kožo kot čisti pore, zato je posebej učinkovita na koži z aknami in mozolji. Kot BHA kislina je bistveno manj dražeča kot AHA kisline in pravzaprav deluje protivnetno, hkrati pa zaradi večjih molekul ne more prodreti tako globoko v kožo kot glikolna kislina, zato so učinki na obnavljanje kože nežnejši, a tudi nima vlažilnih učinkov kot glikolna kislina, zato se pogosto svetuje osebam z mastno kožo.

3. korak: Vitamin C za sijaj

Vitamin C ima številne izjemne učinke na našo kožo, od antioksidantnega delovanja do odpravljanja neenakomernega tena in spodbujanja nastanka kolagena, ki je nujen za ohranjanje prožnosti kože. Ena izmed najbolj stabilnih oblik tega nepogrešljivega vitamina je etil askorbinska kislina, ki izmed vseh oblik vitamina C koži daje najlepši sijaj, ki ga boste opazili že po nekaj uporabah. Na voljo je kot 15% brezvodna in brezoljna raztopina v izdelku The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution ali kot 25% raztopina z dodano hidroksi fenoksi propionsko kislino in feniletil resorcinolom, ki skrbita za enakomeren ten kože v izdelku Hylamide Booster C25.

4. korak: vlaženje

Vlaženje je eden najpomembnejših korakov za sijočo, napeto in spočito polt. Za najbolj vsestransko, tako globinsko kot površinsko vlaženje in zaščito pred izgubo vlage, poskrbijo The Ordinary naravni vlažilni faktorji, ki lahko že z eno uporabo občutno izboljšajo videz luskave kože, ob redni uporabi pa boste pozabili na vse težave, ki ste jih kadarkoli imeli zaradi izsušene kože.