Sveti gral vizažistov, ki je »zlomil internet« in v hipu osvojil lepotno skupnost. Obljublja, da z našega obraza magično zbriše vse sledi ličil brez kakršnegakoli drgnjenja ali draženja. Je… voda?

Ampak ne gre za navadno vodo, seveda - na novo ponovno odkrit čistilni izdelek se skriva pod imenom micelarna voda. Zakaj na novo odkrit? Prve so ga že pred desetletji uporabljale Francozinje, ki so se želele izogniti uporabi grobe vode iz pipe, ki je bila posledica težav s komunalno napeljavo.

Znanost za micelarno vodo

Micelarna voda je pravzaprav milna voda, njena kemična sestava pa je pravzaprav fascinantna. Skrivnost za njeno učinkovitostjo pri odstranjevanju ličil leži v – ne prav presenetljivo – micelih. Miceli so skupki molekul s hidrofilno polarno glavo, ki privlači vodo in lipofilnim nepolarnim repom, ki privlači maščobe. Ko te molekule plavajo v vodi, se glave vežejo na vodo, repki pa se stiskajo skupaj, zato miceli tvorijo majhne molekularne kroglice.

Micelarna vodica

Uporabite vato

Da bi micelarno vodo čim bolje izkoristili, moramo repke prepričati, da se obrnejo navzven in pričakajo maščobe, ki jih bodo vezali nase. To dosežemo tako, da z micelarno vodo zmočimo vatno blazinico, s tem pa ukanemo micele, da svoje glave razporedijo po vati in repe obrnejo navzven. Tako dobimo vato, ki izjemno dobro veže maščobe in nečistoče, brez da bi za to morali kožo drgniti – dovolj je samo nežen poteg po koži.

Da na hitro osvežimo znanje o čiščenju kože – ker so ličila in sebum topni v maščobah, jih običajno najbolje odstranimo s čistili na oljni osnovi, samo voda pa za čiščenje preprosto ni dovolj. Če v vodo dodamo molekule, ki privlačijo maščobe, pa se zadeva povsem spremeni, saj ima voda naenkrat čistilne supermoči.

Pacifica micelarne vodice so izdelane iz povsem naravnih sestavin, so obogatene z naravnimi učinkovinami za dodatno nego kože in so 100% veganske! Pacifica Ohrovtova micelarna vodica je obogatena še z glikolno kislino.