Poleti z veseljem odvržemo težka ličila in pokažemo nekaj več kože, zato naj bo ta negovana in sijoča. Z nekaj mini triki bo vaša polt zaščitena, navlažena in pripravljena na vse izzive, ki jih prinašajo sonce in poletne temperature.

BHA za gladke noge in hrbet brez mozoljčkov

Da bi preprečili rdečico in pojav rdečih bunkic, ki jih povezujemo z britjem in depilacijo, nanje nanesite salicilno kislino The Ordinary. Ta bo nežno oluščila odmrle kožne celice, ki mašijo naše pore, in razkrila nežno, gladko kožo pod njimi.

Enako velja za težave s pojavom mozoljčkov na hrbtu, saj salicilna kislina prodre v pore in jih očisti nabrane umazanije in odmrle kože, ki jih zamašijo in povzročijo nastanek mozoljev.

NIOD Survival

Matirajte kožo

Neobstojnost ličil in potna, mastna koža v poletnem vročem vremenu pestijo skoraj vsakogar. Uporabite primer The Ordinary High-adherence Primer, ki ustvari lepljivo vez med kožo in ličili, tekočo podlago pa matirajte z matirajočim finišerjem Hylamide Finisher Matte 12, ki bo vpil odvečno maščobo, da bodo vaša ličila ves dan izgledala popolno.

Nevtralizirajte poškodbe od sonca

Izpostavljenost soncu poškoduje našo kožo, zato je nujno, da se pred poškodbami zaščitimo ne le z ustrezno UV zaščito, temveč da jo nevtraliziramo tudi z namenskimi antioksidanti. NIOD Survival 30 je izjemno močno orožje za zaščito pred okoljskimi vplivi, predvsem poškodbami in staranjem zaradi izpostavljenosti sončni svetlobi. S pomočjo sestavin z znanstveno zvenečimi imeni, kot so superoksid dismutaza, dimetil metoksi kromanol, prečiščen dresen in frakcioniran melanin, nas zaščiti pred najrazličnejšimi negativnimi učinki vseh spektrov sončne svetlobe. Njegova sestava nam nudi bistveno boljšo antioksidantno zaščito kot zvezdi nege kože, resveratrol in ferolna kislina, ter preprečuje nastanek foto poškodb. Poleg tega seveda našo kožo ščiti pred UV žarki z mineralnimi UV filtri, ki pa ne puščajo močnega belega filtra tudi ob izdatnem nanosu!

NIOD Hyaluronic Acid

Vlažite

Vlaženje kože je osnova vsake nege in preprečevanja prezgodnjega staranja. Da bi vlaženje ne bilo pretežko za poletne temperature, uporabite hialuronsko kislino, ki kožo vlaži globinsko povsem brez uporabe težkih maščob, tako da nase veže vodo in jo zadržuje v koži. Pomembno je, da izberemo kakovostno formulirano hialuronsko kislino z ustreznimi molekularnimi masami, ki prodrejo v različne plasti kože – če so molekule hialuronske kisline prevelike, ta namreč ne more prodreti v kožo in ostane na njeni povrhnjici, kjer, namesto da bi vlago privabljala v kožo, slednjo vleče iz nje. V naši ponudbi imamo tri različne izdelke z optimiziranimi molekularnimi masami hialuronske kisline ter pomožnimi sestavinami, ki še izboljšajo njen učinek ter spodbujajo njeno naravno sintezo – The Ordinary, Hylamide in NIOD. Več o razlikah med njimi lahko preberete v našem zapisu na blogu.