Medtem ko se vsi drugi izdelki The Ordinary osredotočajo na eno ali dve aktivni sestavini, je Buffet edini izdelek v liniji, ki v enem samem serumu združuje številne napredne tehnologije za odpravljanje znakov staranja.

Buffet vsebuje mešanico peptidov, ki zavirajo staranje, 11 amino kislin, več oblik hialuronske kisline in probiotični kompleks lactococcus lactis lizat. Čeprav gre za enega najdražjih izdelkov v liniji The Ordinary, se vse uporabljene tehnologije za nego kože običajno tudi v precej manjših koncentracijah prodajajo po občutno višjih cenah – večina lepotnih gurujev si je enotna, da bi sicer za takšen izdelek odšteli najmanj 70 evrov.

Poglejmo, kaj se dejansko skriva za zelo znanstvenimi imeni učinkovin, ki jih najdemo v serumu The Ordinary Buffet:

Matrixyl 3000

Kompleks peptidov, ki kožo naredi čvrsto in napeto, saj spodbuja nastajanje kolagena in elastina. Gre za nadgradnjo običajnega Matrixyla, ki, poleg že prej naštetih učinkov, zmanjša nastanek molekul interlukin 6, ki povzročajo vnetne procese in razkrajanje kožne matrice (s tem pa nastanek gub in povešanje kože). Razvilo ga je francosko podjetje Sederma.

Matrixyl Synthe'6

Kompleks peptidov, ki odpravlja gubice in nepravilnosti. Skupaj z Matrixyl 3000 zagotavlja dolgoročno preprečevanje nastanka gub in njihovo zmanjšanje ter spodbuja nastanek kolagena in obnovo kože. Matrixyl Synthe'6 spodbuja nastanek sledečih 6 komponent kožne matrice: kolagena tipa I, kolagena tipa III, kolagena tipa IV, fibronektina, hialuronske kisline in laminina 5.

Syn-Ake

Kompleks peptidov, ki preprečuje, da bi na koži nastale globoke gube, in izboljša elastičnost kože. Velja za alternativo botoksu in zelo dobro gladi kožo. Syn-Ake deluje podobno kot Waglerin 1, peptid v kačjem strupu, zato kot botoks preprečuje krčenje obraznih mišic, ki povzroča nastanek gub. Tudi že prisotne gubice so ob uporabi manj opazne. To sintetično obliko je razvila švicarska farmacevtska družba Pentapharm.

The Ordinary Buffet

Relistase

Kompleks peptidov, ki spodbujajo nastanek kolagena, s tem pa izboljšajo prožnost in čvrstost kože. Uporablja se za preprečevanje povešenosti kože in pojava izraznih gub. Relistase ščiti elastin, kolagen in druge beljakovine v vezivnih tkivih, saj razgrajuje encim elastazo, ki jih poškoduje. Tudi Relistase je proizvod podjetja Lipotec.

Argirelox

Kompleks peptidov, ki odpravlja izrazne gube. Je sorodnik Syn-Ake in ima zelo podobno delovanje botoksu, posebej dobro pa odpravlja gube med obrvmi in smejalne gube. Sicer ga uporabljajo med tretmaji z botoksom, da podaljšajo njihov učinek. Razvila ga je španska družba Lipotec.

Kompleks probiotikov

Izboljša naravno zaščitno plast kože ter navlaženost. Probiotične bakterije lizati so vedno bolj priljubljene v kozmetični industriji, saj pomagajo pri številnih težavah s kožo, od aken do dermatitisa, rozacee in gub. Zaščitnemu plašču kože pomagajo pri obrambi pred bakterijami in ohranjanju optimalnega pH.

Amino kisline

Beljakovine, ki kožo vlažijo, delujejo antioksidantno in jo obnavljajo.

Hialuronska kislina

Kompleks različnih oblik hialuronske kisline vlaži in napne kožo.

Kako ga uporabljamo?

Buffet ima lahko strukturo vodnega gela in ob nanosu daje hladen občutek. Vpija se hitro in ne pušča lepljivega občutka na koži. Uporabljamo ga zjutraj in/ali zvečer takoj po toniranju ali drugih vodnih serumih, lahko pa ga tudi vmešamo v svojo vlažilno kremo. Prve učinke peptidov lahko običajno opazimo po 4 tednih uporabe.