Naše mini vodiče po izdelkih The Ordinary pričenjamo s tipom kože, ki se med našimi strankami pojavlja najpogosteje. Če ste stari med 25 in 40 let, obstaja velika verjetnost, da tudi sami sodite prav v to skupino – preverite, ali se tudi vi prepoznate v spodnjem opisu:

  • Na koži se pojavljajo nečistoče, drobni mozoljčki in ogrci, hormonsko, predvsem v času menstruacije, pa tudi trmasti podkožni mozolji, ki za sabo puščajo še bolj trmaste madeže in brazgotine.
  • Vaše pore so razširjene in najverjetneje zamašene.
  • Pojavljajo se prve gubice, predvsem na čelu in okoli oči.
  • Opazite prve znake zmanjšanja prožnosti kože – ta na določenih mestih postaja malo povešena.
  • Povrhnjica kože je suha in posledično na otip nekoliko groba. Kljub temu opazimo, da se koža sploh na T predelu masti.
  • Pojavi se rdečica predvsem levo in desno od nosu.

 

The Ordinary

Za vaš prvi vstop v svet visoko učinkovitih kozmetičnih izdelkov predlagamo sledeč začetni set izdelkov The Ordinary:

Niacinamide 10% + Zinc 1% - ta izjemno vsestranski predhodnik vitamina B3 okrepi kožo, preprečuje izgubo vlage, izboljša prožnost, oža pore, odpravlja rdečico in uravnava izločanje sebuma. Več o učinkih niacinamida na kožo preberite na našem blogu.

AHA 30% + BHA 2% kemični piling – nanesemo ga 2-krat tedensko kot masko in poskrbimo, da s kože odstranimo odmrle kožne celice ter iz por speremo nečistoče.

Retinoid 2% - napredna oblika retinoidov obnavlja kožo brez draženja, ki ga običajno povezujemo z uporabo retinola. Retinoidi so eno najmočnejših orožij pred staranjem kože in pojavom gub ter zgladijo teksturo kože in preprečujejo pojav hiperpigmentacije.

Buffet – edini izdelek The Ordinary ki združuje večje število tehnologij v eni sami steklenički. Buffet je namenjen vsestranskemu preprečevanju pojava znakov staranja, kot so gube, izguba napetosti in prožnosti kože ter združuje sodobne tehnologije za pomlajevanje kože.  

The Ordinary

Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% - če bi že reeees morali izbrati le eno sestavino za ohranjanje mladostne in sijoče kože, bi to bil vitamin C. Naša koža ga nujno potrebuje za proizvajanje kolagena in splošno zdravje, v tem izdelku pa ga najdemo v kar 20% koncentraciji in v izjemno stabilni, oljetopni obliki, zaradi katere prodira globoko v pore in kožo.

Hyaluronic acid – hialuronska kislina koži pomaga zadržati izjemne količine vlage, saj nase veže tudi do 1000-kratnik svoje teže tekočine. Pomembno je, da izberemo izdelek z več oblikami hialuronske kisline, s čimer zagotovimo, da ta prodre tako v vrhnjo kot tudi srednjo in spodnjo plast kože (če bi bile molekule prevelike, bi hialuronska kislina čepela na vrhu kože in črpala vlago iz nje, namesto da jo privlači vanjo). Koža je po uporabi navlažena in napeta.

Za dodatno vlaženje lahko izberete še: