Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Beautyology so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki podjetja:

Kalu d.o.o.
Podjavorškova ulica 3,
3000 Celje
Davčna št.: SI90180577 (zavezanec za DDV)
Matična št.: 3596303000
Registrirano pri sodišču: Celje
Osnovni kapital: 7.500 EUR

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.beautyology.eu/account/register postanete član spletne trgovine Beautyology. Registracija za nakup ni obvezna, vendar nudi udobnejšo uporabniško izkušnjo, saj pospeši vnovično opravljanje nakupov. Nakup lahko zaključite tudi kot gost.

Dostava

Dostava pošiljk znotraj Slovenije se izvršuje preko Pošte Slovenije in City Expressa, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem dostava izvedena bolj učinkovito.

Cene dostave po Sloveniji:

 • Cena dostave za nakupe do 50 EUR znaša 3,50 EUR
 • Za nakup nad 50 EUR je dostava brezplačna.

Odločite se lahko tudi za osebni prevzem naročila v kavarni Oaza, Glavni trg 13, Celje, ki je brezplačen. Celoten znesek naročila morate v primeru, da se odločite za osebni prevzem, predhodno poravnati z nakazilom na TRR podjetja Kalu d.o.o. ali pa ga poravnate osebju v kavarni Oaza z gotovinskim plačilom (plačilo s kartico ni mogoče). Ko bo naročilo pripravljeno za prevzem, boste o tem obveščeni po elektronski pošti.

V trgovini Beautyology se trudimo, da naročila, oddana do 12. ure, odpremimo še isti dan, vendar to vedno ni mogoče. Vsa naročila so odpravljena v roku treh delovnih dni po prejetju naročila, nato pa je dostava odvisna od delovanja dostavne službe. V kolikor se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali nadaljnjo rešitev.

Če Vas ob dostavi ni doma, vam pismonoša pusti obvestilo o prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni.

Plačilo

Nakup na spletni strani Beautyology je mogoč s plačilom po povzetju, plačilo s plačilnimi karticami, PayPalom ali predplačilom na TRR podjetja Kalu d.o.o.

V primeru predplačila skupen znesek naročila (vključno s poštnino) nakažite na TRR SI56 6000 0000 0136 841 (Kalu d.o.o., Podjavorškova 3, 3000 Celje), v polje Referenca pa vpišite številko naročila, ki jo najdete v e-mailu. Svetujemo uporabo plačilnega naloga UPN. Če imate težave z vnosom sklica, polje pustite prazno (ali v polje za model vpišite številko 99, polje za referenco pa pustite prazno) in v Namen vpištite Beautyology in številko vašega naročila. Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki, preko katere izvajate plačilo, svetujemo pa uporabno spletnega bančništva kot najugodnejše rešitve.

Za varno kartično plačevanje skrbi Paymill GmbH.

Naročanje

Naročila sprejemamo v spletni trgovini in na elektronski naslov hello@beautyology.eu. Kupoprodajno pogodbo lahko sklenete v slovenskem ali angleškem jeziku.

Naročilo v spletni trgovini opravite v sledečih korakih:

 • S klikom na ikono V košarico ob izbranih izdelkih slednje dodate v svojo košarico.
 • Vsebino košarice (količine artiklov, brisanje artiklov) lahko urejate s klikom na Pokukaj v košarico.
 • Naročilo zaključite tako, da v košarici kliknete Zaključi naročilo.
 • V postopku zaključka naročila izberete naslov, kamor želite dobiti dostavljeno naročilo (sistem omogoča dodajanje in izbiro med več naslovi za enega uporabnika), način dostave in način plačila (izbirate lahko med plačilom po povzetju, bančnim nakazilom na TRR podjetja ali plačilom s kartico). Vsi stroški, povezani s posameznimi izbirami, so prikazani v postopku zaključka naročila.
 • Pred oddajo naročila lahko tega še enkrat pregledate in po želji dodate opombe.
 • S klikom na gumb Zaključi naročilo je naročilo zaključeno in kupoprodajna pogodba sklenjena.
 • Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Zaključi naročilo' in kupec v svoj elektronski poštni predal prejme potrdilo o sprejetem naročilu, pogodba pa se shrani tudi na strežnik podjetja Kalu d.o.o.. V kolikor je uporabnik registriran na naši spletni strani, lahko vsebino naročila pregleda v svojem uporabniškem profilu.

Račun za poslano blago boste prejeli v pošiljki. Na računu je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kupcu so pogoji poslovanja tudi po nakupu vedno dostopni na naši spletni strani. 

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo na svoj elektronski naslov. V kolikor je kupec registriran uporabnik, so od tega trenutka dalje vsi podatki o naročilu na voljo tudi v njegovem uporabniškem računu na spletni strain Beautyology.

Kupec bon a elektronski naslov prejel obvestilo, k obo njegovo naročilo odposlano.

Odstop od nakupa in reklamacije

Če kupec želi preklicati svoje naročilo še preden bo naročilo obdelano in odposlano, mora o tem obvestiti ponudnika na elektronski naslov hello@beautyology.eu. Če pošiljka še ni bila obdelana in odposlana, bo naročilo stornirano brez dodatnih stroškov. Potrdilo o stornu naročila bo poslano na kupčev elektronski naslov, že plačana kupnina pa vrnjena na transakcijski račun kupca.

Kupec ima pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, po Zakonu o varstvu potrošniku (43. člen), pravico, da v 15 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec mora svojo odločitev o vrnitvi pošiljke v 15 dneh od prevzema sporočiti na hello@beautyology.eu, prejeto blago pa je v 14 dneh po poslanem obvestilu potrebno vrniti na naslov: Kalu d.o.o., Podjavorškova 3, 3000 Celje. Rok prične teči dan po prejemu blaga. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago lahko tudi v roku 14 dni po prevzemu vrnete brez predhodnega pisnega obvestila. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 14 dni po prevzemu oz. v 14 dneh po pisnem obvestilu o odstopu od pogodbe. Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe.

Blago je potrebno vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vračilo odprtih izdelkov, kjer je zaradi tega vprašljiva higiena (kozmetični izdelki) ni mogoča. Kupec mora ob vračilu navesti svoje osebne podatke ter transakcijski račun, kamor naj mu bo vrnjena kupnina. Ob vračilu blaga lahko zahtevate vračilo denarja, dobroimetje ali drug izdelek. Pri vračilu denarja vam kupnino, zmanjšano za stroške dostave, vrnemo na transakcijski (osebni) račun, najkasneje v roku 14 dni.

V primeru plačila z darilnim bonom se vrnjeno blago lahko zamenja z drugimi izdelki vrednosti bona ali se ponovno izda darilni bon iste vrednosti. Boni niso izplačljivi v gotovini! Vsa morebitna vprašanja lahko pošljete na hello@beautyology.eu

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri kupljeni kozmetiki, ki jo je že uporabil, saj odprti in rabljeni kozmetični izdelki, zaradi svoje narave, niso primerni za vračilo. Vse kupce obveščamo, da odprtih kozmetičnih izdelkov, ki niso več originalno zapakirani in s katerih so odstranjene varnostne in zaščitne prevleke, zaradi higienskih in zdravstvenih razlogov, v nobenem primeru ne zamenjamo in zanje ne vračamo denarja.

>> OBRAZEC ZA ODSTOP OD NAKUPA

Pritožbe in spori

Beautyology pri delovanju spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov ter se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova hello@beautyology.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. V petih dneh bomo potrdili, da smo prejeli pritožbo, ter kupcu sporočili predviden čas trajanja postopka.

Beautyology se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Beautyology, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Kupec lahko do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) dostopa na: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Odgovornost za stvarne napake

Napaka je stvarna, kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Stvarna napaka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tu.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Cene

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Omejeno veljavnost imajo le izdelki, ki so v akciji. 

Registracija

Vsem obiskovalcem spletne strani so dostopni vsi podatki o izdelkih in cenah le-teh. Registracija za nakup ni obvezna, je pa priporočljiva, saj se tako pospeši opravljanje nakupov v prihodnje, prav tako pa vam registracija omogoči pregled nad preteklimi naročili. Z registracijo uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima se lahko kasneje prijavlja v sistem spletne strani. Prav tako so registrirani uporabniki redno obveščeni o novostih in ugodnostih v naši spletni trgovini ter so redno deležni posebnih ugodnosti za člane.

Varnost

Spletna stran uporablja uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Beautyology v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik zagotavlja registriranim uporabnikom varovanje osebnih podatkov, ki jih posredujejo ob registraciji, skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Beautyology za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. Podatki za goste se hranijo le do dokončanja naročila. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Ponudnik zbira podatke o registriranih uporabnikih v naslednje namene:

 • obveščanje o novostih v spletni trgovini Beautyology;
 • obveščanje o dodatnih storitvah, ki jih omogoča spletna trgovina Beautyology;
 • za izboljšanje in skrbništvo mesta ter analiziranje trendov;
 • za namen e-trgovine in izvršitve nakupa.

Vaših podatkov brez vaše privolitve ne bomo posredovali ali prodali tretjim ali nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Piškotki

Kot večina spletnih strani, je tudi naša 'posladkana' s piškotki - seveda z razlogom.

Ko obiščete našo spletno stran, se na vaš računalnik shrani manjša količina podatkov oziroma t.i. piškotkov. Ti omogočajo prijaznejšo in prilagojeno uporabniško izkušnjo, ob vnovičnem obisku pa vam prihranijo čas, saj vas naša spletna stran prepozna in se vam posveti s prilagojenim delovanjem ter vam olajša brskanje in naročanje. Nekaj piškotkov nam prav tako pomaga razumeti, kaj iščejo naši kupci in kako izboljšati našo spletno trgovino.

Naši piškotki imajo torej sledeče funkcije:

 • sledenje številu uporabnikom in vzorcu uporabe strani
 • hranjenje podatkov o vaših preferencah in prilagoditev uporabniške izkušnje vašim željam in potrebam
 • prepoznavanje uporabnikov, ko se vrnejo k nam
 • Z ustreznimi nastavitvami v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov omejite in nadzorujete, prav tako pa lahko vedno pobrišete shranjene piškotke.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine Ekobutik so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Zadnji ogledi

 

img

Uspešno dodano v košarico!